19. 7. 2010

Obrana výtvarné výchovy


Scientific experimental skills, arithmetic and mathematical skills are commonly accepted to be the most important skills in building a child towards a bright and successful future whereas artistic studies are frequently classified as a mere interest or non main stream children education everywhere. However, it is a terrible mistake to judge the significance of art studies as above because art studies are actually very important in the growth and development of a child towards a better life and future.

Autor příspěvku vyzdvihuje především možnost vyjádření myšlenek, postojů a emocí žáků. Jistě je to bezpečnější cesta, než se obrátit k násilí. 
Pak je tu rozvoj kreativity - výtvarná výchova k tomu má nejblíže ze všech předmětů, které ve škole učíme.
Dále autor upozorňuje na fakt, že prostřednictvím umění umožňujeme žákům pochopit nejen svou vlastní kulturu, národ, ale také seznámit se s ostatními rasami a národnostmi.



Doporučuji si článek pročíst dříve, než budete uvažovat o zkrácení hodin VV nebo než napíšete tematický plán pouze tak, abyste měli co nejméně práce a mohli si při nich opravovat sešity ;-)

Inspiraci můžete najít v knize, která uchvátila každého, komu jsem ji doporučila: Dívej se, tvoř a povídej. Protože je teď prakticky k nesehnání, když ji náhodou potkáte, berte všemi deseti!!


.....
Podobné články:

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína