10. 1. 2016

2x o využití Pinterestu ve výuce

Přišpendlete si kopretinu na Pinterest | Ty brďo

"O integraci ICT témat a metod do výuky běžných předmětů se pokouším už delší dobu. Při úklidu skříní jsem narazil na staré botanické herbáře a další nápad byl hned na světě. Čemu se podobají herbářové položky nejvíce? Přece Pinterestu!"

Další zajímavé citace z textu:
  • Na druhou nástěnku vytvořte sbírku rostlin z jedné z vybraných čeledí, které znáte z hodin přírodopisu. Vyberte si konkrétní čeleď, podle sešitu nebo učebnice zjistěte zástupce, kteří do ní patří. Vyhledejte jejich obrázky v internetu nebo pořiďte vlastní snímky a připíchněte je na nástěnku.
  • Pečlivě si prohlédněte sbírky svých spolužáků a kontrolujte, zda popisek skutečně odpovídá zobrazené rostlině. Na případné chyby spolužáka upozorněte.

Nové! Pinterest

"Ať už ji využíváte pro ukládání tipů a nápadů, které si chcete zapamatovat nebo jste o ní zatím jenom slyšeli, možná se vám bude hodit shrnutí toho, jak je Pinterest možné využít v praxi učitele. A protože obrázky mohou říct víc než slova a také se lépe pamatují, připravila jsem INFOGRAFIKU s tipy, jak Pinterest funguje a jak jej využít."
Tags: pinterest, nástěnka, záložky

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Ilustrační fotografie:

lrcfree. Pixabay.com : [online]. [cit. 2016-01-11]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: <https://pixabay.com/en/pinches-pins-useful-bed-bugs-656719/>.

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína