16. 6. 2015

38. PEPOUŠovo vlnobití V: Budoucnost Vlnobití

Naše online diskuze právě zakončuje 5. ročník. Poraďte nám, jak dál - co vylepšit, jak pokračovat (a zda vůbec)... Vlnobití probíhají na síti Google Plus, toto závěrečné proběhne formou neveřejného Hangoutu.

Téma: Budoucnost Vlnobití aneb Ukončujeme 5. ročník a přemýšlíme nad pokračováním

Před neveřejným Hangoutem byla k dispozici nástěnka, která se pak stala podkladem pro diskuzi.
Témata na nástěnce:
  1. PŘÍNOS aneb Měli bychom pokračovat? Co vám Vlnobití dává a chcete v tom pokračovat?
  2. RIZIKA aneb Co by mohlo být v novém ročníku problematické? Pokud budeme pokračovat beze změny, jaké katastrofické scénáře by mohly nastat? Lze tomu nějak zabránit?
  3. JAK změnit / vylepšit aneb Mám nápad... Fantazii se meze nekladou :)
  4. Pro co není kolonka, ale mělo by zaznít... Možná podněty, které mohou přinést něco zcela nového.

K čemu jsme dospěli:

  1. Vlnobití by mělo pokračovat, ať už ve stávající nebo změněné podobě.
  2. Největší problém jsme viděli v opakování a vymýšlení nových témat, stejně jako v "únavě materiálu" (opakovaná témata pro skupinu lidí, kteří už se vlastně také opakují...). Proto jsme společně vymysleli tento model:
Vlnobití bude ve školním roce 2015/16 probíhat formou měsíčních témat. Každé téma budeme nejprve diskutovat na Metodickém portálu RVP.CZ v modulu Diskuze (doufáme, že se zapojí víc lidí, protože nebude nutnost vázat se na konkrétní den a hodinu) a následně, tj. 1x měsíčně, pak proběhne klasické Vlnobití na Google Plus, kde probereme celé téma podrobněji (vyjádříme se k proběhlé diskuzi, zodpovíme si společně vygenerované otázky z diskuze a budeme sdílet své zkušenosti s tématem).
Témata připravíme společně na PEPOUŠově letní školce, ale pokud už máte nyní nějaký nápad, napište nám ho do komentářů, zařadíme ho do širšího výběru.

Užitečné odkazy:

0 komentářů:

Okomentovat

Upozornění: Váš komentář prochází schvalováním, mějte trpělivost, pokud se nezobrazí obratem. Děkuji Pavlína